Ar saugu rašto darbus pirkti internete?

pagal | 2022 21 balandžio

Rašto darbai nėra parašomi per kelias valandas. Norint parašyti rašto darbą reikia skirti laiko ne tik rašymui, bet ir informacijos atrinkimui. Todėl nenuostabu, jog rašto darbas atima pusdienį, o kartais net ir visą dieną. Išskirtiniais atvejais rašto darbus tenka rašyti net kelias dienas. Studentai turi didelį krūvį, todėl vargu, ar gali skirti kelias dienas rašto darbo parašymui. Tačiau ką daryti, jeigu to reikalauja dėstytojas? Atsakymas labai paprastas – rašto darbą ne rašyti, o nupirkti. Žinoma, tai nėra pats sąžiningiausias mokymosi būdas, tačiau atsižvelgiant į tai, jog pusė studentų perka ne tik rašto darbus, bet ir referatus, greičiausiai tai atleistina. Kai kurie bijo pirkti rašto darbus ne dėl to, kad mano, jog tai nesąžininga, o dėl kitos priežasties – dėstytojas gali suprasti. Žinoma, rizika, kad dėstytojas supras, kad darbas pirktas nėra didelė, tačiau vis tiek reikia būti atsargiems.

Neretai kai kurie nuolat perka darbus internete ir išsisuka, o kitus pagauna vos tik vieną kartą jie pateikia nupirktą darbą. Kodėl? Nes nežino, iš kur pirkti ir nekreipia dėmesio į tam tikrus dalykus. Visų pirma, pirkite darbus tik iš patikimų internetinių svetainių. Pasidomėkite, iš kur perka jūsų pažįstami, galbūt jie galės patarti. Toliau – darbo patikimumas. Kai kurie įkliūva dėl to, nes darbas išsiskiria iš kitų pateiktų darbų. Jeigu visada jūsų darbai būdavo vertinami prastu pažymiu, egzaminai išlaikomi vidutiniškai, tuomet nereikia tikėtis, kad dėstytojas patikės, jog staiga tapote genijumi. Jeigu žinote, kad dėstytojas nežiūri į jus patikimai, tuomet ieškokite paprastesnio rašto darbo, kuris nebūtų labai stiprus ir išsiskiriantis iš kitų jūsų darbų.

Ar gali keli studentai atnešti tą patį rašto darbą?

Dar vienas dalykas, kurio daugelis bijo yra tas, kad rašto darbai sutaps su kitų bendrakursių. Bet tokia tikimybė menka. Tiesą pasakius, greičiausiai tokių situacijų būna vos kelios. Vargu, ar jūsų bendrakursiai pasirinks tą pačią temą. Net ir pasirinkę vargu, ar rinksis tą patį rašto darbą iš tos pačios svetainės.