Svarbiausi veido bruožai veidotyroje

pagal | 2023 24 balandžio

Veidotyra (angl. face reading) yra senovinė praktika, pagrįsta įsitikinimu, kad veido forma, linijos, raukšlės ir kitos savybės atskleidžia žmogaus charakterio bruožus, sveikatą, potencialus ir kt. Šią praktiką dažniausiai naudoja žmonės siekdami suprasti kitus žmones ir jų charakterius, taip pat gerinti savo tarpasmeninius santykius ar geriau suvokti savo vidinius jausmus ir emocijas.

Tveidas.lt veidoskaitos specialistė Indrė Balevičiūtė – Bagdonė teigia, kad veido savybės atskleidžia žmogaus psichologinę ir fizinę būklę, asmenybės bruožus, emocijas, pomėgius, lūkesčius ir kt. Jie teigia, kad veido skaitymas gali padėti suprasti savo stiprybes ir silpnybes, tinkamai reaguoti į gyvenimo situacijas, pagerinti savo santykius ir kt.

Veidotyra yra mokslas, kuris nagrinėja veido bruožus, siekiant nustatyti asmens charakteristikas ir psichologinius ypatumus.

Veidotyros specialistai analizuoja daugybę veido bruožų, tačiau čia pateiksiu pagrindinius, kurie yra svarbiausi:

  1. Veido proporcijos – vertinama, ar veido dalys yra proporcijose tarpusavyje, ir ieškoma ryšio tarp veido proporcijų ir asmens charakteristikų.
  2. Akys – analizuojama akių dydis, forma, padėtis, jungtis ir raukšlės, siekiant nustatyti, kokie yra asmens emociniai ir psichologiniai ypatumai.
  3. Nosies forma – vertinama nosies ilgis, plotis, forma ir kreivumas, siekiant nustatyti asmens psichologinius ypatumus.
  4. Lūpos – analizuojama lūpų dydis, forma, padėtis ir raukšlės, siekiant nustatyti asmens emocinius ir psichologinius ypatumus.
  5. Kaktos forma – vertinama kaktos forma ir dydis, siekiant nustatyti, kokie yra asmens valios stiprumas ir kitos charakteristikos.
  6. Odos būklė – analizuojama odos tekstūra, spalva, elastingumas ir pigmentacija, siekiant nustatyti asmens sveikatą ir psichologinius ypatumus.
  7. Raukšlių buvimas – vertinama raukšlių buvimas veide ir jų tipas, siekiant nustatyti asmens amžių, sveikatą ir psichologinius ypatumus.

Visi šie veido bruožai yra svarbūs veidotyroje, nes jie padeda specialistams nustatyti asmens charakteristikas ir psichologinius ypatumus, pagrįsti savo išvadas ir pasiūlyti rekomendacijas dėl to, kaip geriausiai elgtis su tam tikrais asmenimis.

Apibendrinimas

Veidoskaita yra viena iš daugelio alternatyvių praktikų, kurią žmonės naudoja siekdami sužinoti apie save ir savo gyvenimo kelius. Tikėti ar netikėti veidotyra yra visiškai asmeninis pasirinkimas.