Daugelis mėgsta skaniai pavalgyti, o jei tas maistas nėra pagaminamas sudėtingai, tuomet geresnio varianto ir negalima tikėtis. Puiku, kai iš vieno pagrindinio produkto galima rinktis, koks bus galutinis variantas ir pakeitus vos kelis ingredientus galima gauti visai kitą rezultatą. Įvairius patiekalus galima daryti iš makaronų. Bet, kad jie gautųsi skaniai, reikia žinoti tam tikrus dalykus. Tad šiame straipsnyje ir papasakosime, kaip ir su kuo reikėtų ruošti itališkus makaronus.
Padažas makaronuose labai svarbus
Itališki makaronai be daug skanaus padažo turbūt nėra įsivaizduojami, tad pateikiame kelias idėjas, kurias galite panaudoti:
- Grietinėlės padažas su makaronais yra vienas geriausių patiekalų, kuriuos galite pasigaminti. Tai bus labai sotus patiekalas, tad po jo tikrai neliksite alkani. Į grietinėlės padažą, kad jis būtų dar skanesnis galite dėti sūrio, įvairių žolelių. Toks padažas gali puikiai derėti su daržovėmis arba jūros gėrybėmis.
- Pomidorų padažas. Jis yra šiek tiek lengvesnis, nei lyginant su grietinėlės padažu, tačiau ne ką blogesnis. Gurmaniški produktai ir pomidorų padažas – gali būti puikus derinys, kuris tik dar labiau pagardins itališkus makaronus.
Kaip dar galima gaminti makaronus?
Reikia žinoti, kad makaronai gali būti gaminami ne vien tik su įvairiais padažais. Jie gali būti dedami į įvairias sriubas, netgi valgomi šalti ir dedami į salotas ar netgi valgomi kaip paprastas garnyras. Makaronai tinka su įvairia mėsa, daržovėmis, jūros gėrybėmis, todėl nesudėtingai juos galite pritaikyti vienas prie kito. Ir aišku, kaip gi makaronai be sūrio, prie jų galima derinti pačius įvairiausius sūrius ir jų gaminius. Tad variantų yra pačių įvairiausių. Makaronai yra labai universalus produktas, nes jeigu juos valgytumėte kasdien, tikriausiai tik po kelių savaičių pritrūktumėte idėjų.
Ką dar svarbu žinoti ruošiant itališkus makaronus?
Dar vienas dalykas, kurį verta žinoti yra tai, kad už pervirtus makaronus nėra nieko baisiau. Todėl visada reikėtų laikytis nurodyto virimo termino, kad makaronai gautųsi tokie, kokie ir turi. Tinkamai išvirtas makaronas pačiame viduryje turėtų turėti ploną dar neišvirusią juostelę ir tai yra ženklas, kad juos pagaminote tinkamai. Verta žinoti ir tai, kad kiekviena makaronų rūšis verda skirtingai, tad nereiškia, kad jei vieni itališki makaronai virė 8 minutes, tai ir kiti virs tiek pat. Jeigu bijote juos pervirti, tuomet kas tam tikrą laiką reikėtų juos ragauti ir taip nuspręsti, kada jie yra tinkami.