Penktadienio pietūs su valgo.me

pagal | 2022 22 birželio

Penktadienio pietūs paruošė valgo.me svetainės komanda.

Kakavos sriuba

Užvirinti kakavą paprastai, užsaldyti, suplakti kokių dviejų kiaušinių trynius ir, maišant, pilti į užvirintą kakavą, ilgai nelaukiant dėti kleckučius. Kleckučiai gali būti padaryti paprastai iš žalios tešlos, arba mielinės tešlos. Kepti kleckučiai panašiai, kaip (šližikai). Sudėjus kleckučius pavirinti kokį 10—15 minčių. Kiaušinio trynių dedama pagal tai, kiek verdame sriubos ir kokio tirštumo.

Silkė garnitūroj

Imti silkę ir pjauti pusiau, šitas perpjautas pusiau dalis dėti viena ant kitos. Kai pasidaro silkė jau stora, tada viename gale pridėti uodegą, kitame galvą; galima į žiotis įdėti morką, ar kitą kurį priedą. Taip sudėtą silkę reikia supjaustyti gabalais, tik taip sudėti, kad nebūtų žymės. Silkę dėti į pusdubenį, o iš šalių dėti virtų morkų, pupelių burokėlių, kiaušinio kieto pjaustyto į 8-nias dalis, agurkų smulkiai pjaustytų, galima pomidorų pjaustytų riekutėmis. Galima per vidurį ir galuose įdėti išpjaustytą iš burokėlių raudoną rožę. Ir galutinai užpilti marinatu.

Marinatą paruošiame iš vandens, acto, pjaustytą svogūnų ir pipirų.

Duoninis mūsas

Paimti sudžiovintos duonos, užpilti karštu vandeniu, perkošti per sietelį, paskum duoti dar nusistoti kokį 15 min. Ir suskaityti, kiek bus puodukų to skystimo. Ant puoduko dėti 2 lapus želatinos išleistos šaltam vandeny, paskui pridėti cukraus iki saldumo ir rūgščios druskos iki norimo rūgštumo. Tada supilti į molinį dubenį ir atšaldyti, kada atšals galima nešti į kambarį ir plakti su beržine šluotele, kol pasidarys tirštos baltos putos. Paskui pilti į formą pašlapintą vandeniu ir išbarstytą cukraus pudra. Padėti šaldyti. Kai atšals, išversti ant lėkštės. Galima nepilti į formą, tiesiog dubeny šaldyti, paskui iš dubens dėti šaukštu į lėkštę įvairias formas.

Daugiau maisto ruošimo gudrybių bei naujų receptų visada galima rasti https://valgo.me svetainėje.

www.valgo.me komanda primena

Vartokite sezono produktus. Ne paslaptis, kad tų produktų, kurių šiuo metu yra didžiausias derlius – ir kainos būna mažiausios. Mūsų patarimas – pirkite iš vietinių prekeivių ir tik tuos produktus, kurie šiuo konkrečiu metu yra gausiausi. Kiekvienas regionas turi vaisių bei daržovių, kurie puikiai gali peržiemoti ir net pavasarį, kol nėra naujo derliaus – būti skanūs ir maistingi.